Hosting er din sikkerhed

Oprettet d.

Pahm ApS har specialiseret sig i al slags sikkerhed,som kan kobles til en computer. Online videoovervågning bliver stort i fremtiden, spår indehaver Per Ahm.


Fra magasinet IN • Momentum


Tekst: Vivian A. Voldgaard Foto: Jesper Voldgaard

Ordet backup giver mange associationer.
Nogle får onde drømme eller dårlig samvittighed. Andre fyldes med taknemmelighed over at være blevet reddet på
målstregen af netop en backup.
Hos Pahm ApS, Billund-virksomhed med speciale i it og hosting-løsninger, griner indehaver Per Ahm af de forskellige oplevelser enhver med adgang til en computer har med backups. Ikke fordi der altid er noget at grine af. Det var der eksempelvis ikke sidste år ved juletid, da han var i gang i over 40 timer med at redde data for en mellemstor, dansk virksomhed, der ikke havde styr på backuppen. Men andre gange er der grund til at grine, når en kunde ringer, fordi systemet er brudt ned, og Per Ahm stille og roligt kan returnere en fuldt opdateret og frisk backup, fordi kunden har hostet en backupløsning hos Pahm ApS.

”En del af mit arbejde er at levere computerudstyr og finde ud af, hvad den optimale it-løsning er for mindre virksomheder. Men derudover er det hosting af forskellig art, der er mit speciale,” fortæller han.

Hosting er kort fortalt muligheden for at købe computerydelser, som leveres fra computere, der fysisk står hos Pahm ApS, men som styres med en onlineforbindelse fra kundens adresse og til Pahm ApS. Det kan være backup af virksomhedens data, men det kan også være websites, telefonløsninger, videoovervågning eller andre ydelser, som betjenes hos kunderne men lagres hos Per Ahm.

Hosting er din sikkerhed - Pahm ApS har specialiseret sig i al slags sikkerhed, som kan kobles til en computer. Online videoovervågning bliver stort i fremtiden, spår indehaver Per Ahm.

Fra magasinet IN • Momentum

 

”Fordelen er, at det er mig, der skal stille med den store computerkapacitet og mig, der har ansvaret for, at tingene bliver lagret, mens
kunderne bare skal have en onlineforbindelse og så betale det faste, månedlige abonnement for det,” siger Per Ahm.

Håndplukket af tyskerne
Det er snart to år siden, Per Ahm sprang ud som selvstændig itkonsulent, og i dag er det hovedsageligt mindre erhvervsvirksomheder, der står på kundelisten.

”Den typiske kunde har et par ansatte, men jeg har også nogle, der kun er sig selv og andre, der har op til ti ansatte,” fortæller han.

Når en kunde ringer og beder Per Ahm om hjælp, er det typisk fordi, der skal anskaffes noget nyt udstyr eller fordi, der skal styr på netop it-sikkerheden. For hele tiden at være opdateret på det seneste nye, er Per Ahm certificeret Dell-forhandler ligesom han også er godkendt til at sælge og servicere andre mærker. Og senest er han blevet håndplukket til at være dansk repræsentant for den store, tyske pc-producent Pyramid Computer. Med dags varsel skal han stille hos Pyramids kunder og få deres systemer til at køre upåklageligt igen. ”Det er så nyt, at jeg endnu har det første opkald til gode. Men alt efter, hvordan det udvikler sig, får jeg brug for at finde nogle samarbejdspartnere rundt omkring i landet. Det bliver lidt svært både at stå i Skagen og i København den samme dag, så jeg skal i gang med at bygge et netværk op med it-kyndige som jeg selv andre steder i landet,” siger han.

Videoovervågning er fremtiden
Per Ahm kan godt mærke, at finanskrisen er ved at slippe sit tag i kunderne. For to måneder siden var der stort set ingen, der bestilte nyt udstyr, men det er anderledes i dag. Derudover er videoovervågning som hostingløsning et område, han for alvor sætter ind på nu.

Det foregår på den måde, at kunderne køber et kamera og en hostingløsning hos Pahm ApS. Kameraet sættes op i det hus eller den erhvervsvirksomhed, som skal overvåges, og overvågningen lagres minut for minut på computeren hos Pahm ApS. ”Det er et meget simpelt system, som vi venter os meget af. Kunden sætter kameraet op, og tilslutter det til sin router, og herefter går det hele af sig selv. Optagelserne bliver gemt hos os, og derfor er der ingen risiko for, at indbrudstyvene stjæler båndene, eller de brænder sammen med resten af huset, hvis uheldet skulle være ude. Derudover tilbyder vi, at Home Abroad kan rykke ud og sørge for det praktiske omkring eksempelvis et indbrud, hvis alarmen går, mens kunden ikke er i nærheden. Det er en ny form for it-sikkerhed, som vi vil komme til
at se meget mere af fremover,” fastslår han.