Angrebsbeskyttelse og serviceoptimering

Oprettet d.

Det er en evig proces at optimere og forbedre på den service, som vi tilbyder vore kunder. Derfor delte vi, i sommeren 2010, vores planer om at opgradere hele Pahms netværksinfrastruktur. Dette er vi nu i fuld gang med, hvorfor det er tid til en lille opdatering på hvor langt vi er nået.

ledninger3.png


Status:
  1. Vi har opgraderet det interne netværk til 10Gbit med en ny og forbedret firewall. Vi har dertil investeret i splinternyt netværksudstyr (routere og switches) som kan håndtere den nye hastighed. Det vil være færdigudskiftet inden nytår.
  2. Vi har opgraderet vores forbindelse fra serverrummet til internettet, til en båndbredde på 2x10Gbit, fordelt imellem TDC og Telia.
  3. Netværket er gjort klar til fremtiden, og kan nu håndtere IPv6 adresser. Vi er desuden registreret hos Ripe LIR, hvilket gør os i stand til at dele IPv6 adresser ud.
  4. Mængden af DoS- og DDoS angreb stiger løbende. Derfor investerer vi ligeledes løbende i nyt software og hardware til bekæmpelse deraf. Investeringerne har allerede givet afkast, da der indenfor de sidste 4 måneder er blevet afværget 5 mindre og 2 større angreb mod vores netværk.
  5. VoIP (Hosted PBX) har fået separate firewalls, og vil i 2011 få egen fiberforbindelse.

 
Optimeringerne har været en krævende proces med lange arbejdstimer. Vi er dog endnu ikke blevet færdige eller tilfredse.

Hvordan vil det påvirke dig som kunde?

Det vil i den nærmeste fremtid blive nødvendigt at skifte IP’er på en række produkter, hvorved DNS’en skal redigeres til at pege på den nye IP, hvilket vi i langt de fleste tilfælde har mulighed for at gøre selv.

Med hensyn til de kunder som benytter andre navneservere end vores, vil der dog forekomme perioder, hvor vi vil forespørge jeres assistance til selv at foretage denne ændring. Jeres server vil få tildelt en ny IP, så serveren har 2 IP’er. Herefter har I 30 dage til at redigere i DNS’en, så den peger på den nye IP, før vi sletter den gamle.

Vi vender selvfølgelig tilbage med mere uddybende information, når skiftet finder sted. Ligeledes vil vi løbende holde jer opdateret mht. yderligere opdateringer af vores netværksinfrastruktur.