Første betaversion af IE9 er klar

Oprettet d.

Den første offentlige betaversion af Internet Explorer 9 kan nu downloades.
Af Karim Pedersen - crn.dk

Microsoft har netop frigivet den første offentlige betaversion af Internet Explorer 9. Alle brugere har nu mulighed for at downloade browseren, som indtil nu kun har været tilgængelig i en begrænset testversion for udviklere.

Blandt de nye funktioner er et smartscreen-filter, der kan beskytte mod skadelige filer. Generelt har browseren fået et mere enkelt udseende og knappernes størrelse er reduceret. Sites kan nu fastgøres til proceslinjen i Windows 7 og man har så direkte adgang til funktioner ved at højreklikke på ikonet.

Hvis man fastgør Hotmail til proceslinjen, kan man eksempelvis via højreklik gå direkte til ”ny mail” eller ”indbakken”.

Microsoft fremhæver selv, at den nye browser udnytter ”hardware accelerated graphics”. Det betyder ganske simpelt, at en del af grafikbehandlingen flyttes fra hoved- til grafikprocessoren (GPU'en).

Det kan andre browsere også, men softwarefirmaet påstår at konkurrenternes browsere bruger mellem 20 og 500 pct. mere tid på at behandle en enkelt frame end IE9.

Denne hardware-acceleration skulle fungere med enhver hardware der understøtter DirectX 9 og opefter. Ved at flytte grafikbehandlingen til GPU'en bliver belastningen på CPU'en reduceret ganske betydeligt, ifølge Microsoft.

Den nye script-motor Chakra skulle også være i stand til at afvikle JavaScript-kode hurtigere ved at udnytte multi-kerne-cpu'er bedre.

Microsoft fortæller, at en række store sites som Amazon, Facebook og Twitter allerede udnytter nogle af de nye funktioner i browseren.

Der er endnu ingen dato for hvornår den færdige version af IE9 er klar.