Danskerne skal nu vælge browser

Oprettet d.


   

En af de kommende dage bliver du stillet over for et uventet valg. Du sætter dig ved computeren, tænder den? og uden varsel popper et internetvindue frem på skærmen. Øverst står to ord i stram bydeform: ‘Vælg webbrowser’.
    Under overskriften er fem valgmuligheder med navne som ‘Firefox’, ‘Opera’, ‘Chrome’ og ‘Internet Explorer’. Med al sandsynlighed får det fjerde navn den indre IT-klokke til at ringe. For dét program benytter 75 procent af Danmarks computerbrugere som redskab, når de surfer på nettet. Og det er de samme 75 procent, der fra nu af tvinges til at vælge.
    Baggrunden er en aftale mellem EU-Kommissionen og Microsoft, og formålet er at bryde op med softwaregigantens monopol-lignende markedsandel. Det huer langt fra det amerikanske IT-firma at reklamere for modstanderne, og de er trætte af at skulle forvirre deres kunder.
    »Det bekymrende er, at langt de fleste ingen anelse har om, hvad en browser er. Og det er et utroligt dårligt grundlag for at vælge ‘rigtigt’. Derfor lancerer vi nu en massiv kundeservice om browservalget både på nettet og via telefon,« siger Microsofts danske divisionschef Mortimer Liebman.


    Vægt på sikkerhed
    I en massivt omtalt sag brugte kriminelle tidligere på året netop Internet Explorer til at hacke firmaet Google. Men Microsofts divisionschef afviser, at den sag betyder noget, når danskerne skal beslutte sig.
    »I stedet for at tænke over det uheldige sikkerhedsbrud skal brugerne tænke på, hvor hurtigt vi handlede. Sikkerhed drejer sig først og fremmest om, hvor hurtigt hullerne lukkes, for der vil altid være risici forbundet med internettet,« siger Mortimer Liebman.


    Hold browseren opdateret
    Bliver man fristet til at prøve en anden browser, er det utroligt vigtigt, at man holder dem opdateret. Ellers opstår der store sikkerhedshuller, og pludselig er man åben for de nyeste vira og spyware.
    En sidste ting, man skal huske på, er, at man kan lave koks i computeren med hensyn til sin web-bank og Digital Signatur ved at skifte browser. Det er ikke farligt, men er man ikke i stand til at fikse den slags, bør man holde sig til dét, der allerede virker for én.


Er du i tvivl om dit valg?
Så bør du intet ændre, og vær tilfreds med det du har i dag!
Så undgår du problemer med netbank m.m.


Men!
Det er min erfaring at Firefox er en væsentlig hurtigere browser end eks. Explorer.
Det kan specielt mærkes hvis du benytter dig af vores Hostede Shop eller Hostede CMS løsninger.
Her vil du virkelig kunne mærke forskel når du redigerer sider og produkter.

Ligeledes i e-conomic vil du kunne mærke en kæmpe forskel når du bogfører!
Så til jer der benytter e-conomic, eller en af vores Hostede Shop/Cms løsninger, vil jeg anbefale at prøve at hente Firefox, og teste det af.

Behold dog stadig din Explorer, så du er sikker på at din homebanking fortsat fungerer!


Med venlig hilsen
Per Ahm

 

Pahm ApS • Kløvervej 28A • 7190 Billund • Tlf: 8993 8800 • mail@pahm.dk
Web & Mailhotel - Domæne - Hosted Exchange - Hosted Shop - Hosted CMS - Hosted Sharepoint - Betalingssystem - Remote Backup - Hosted Disk - Hosted PBX - IP Telefoni - E-informatic - SMS Gateway - Videoovervågning - E-handel - Outsourcing - Web Hosting - IT Produkter - Software - e-conomic integration